Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri Oyunlar için en iyi 5 klavye

Oyunlar için en iyi 5 klavye

Her hafta oyunlar için en iyileri önerdiğimiz serimizde bu haftanın konusu klavyeler. Bazıları için klavye önemli gibi gözükmese de klavyeler iyi oyunun bir parçası. Günümüz teknolojinde gelişen mekanik klavyeler hepimizin masalarında yer bulmaya başladı. Bu yazımızda size önereceğimiz 5 klavyeyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

5- Corsair K63 Wireless

RGB aydınlatma: Var | Programlanabilir tuşlar: Evet | Mekanik: Evet

Gerçek mekanik anahtarlara, arkadan aydınlatmalı tuşlara ve medya kısayollarına sahip tam özellikli bir kablosuz oyun klavyesi arıyorsanız K63 tam olarak sizlik. K63'ü şarj etmek için MicroUSB ve güç düğmesi bulunuyor. Pil ömrü açısından Corsair K63 Kablosuz’un arka ışığı kapalıyken 75 saate kadar iyi olduğunu iddia ediyor ancak full aydınlatma açıkken 10-20 dayanabiliyor. Aynı zamanda Corsair K63 Wireless klavye, K63’ün kablolu sürümünde bulunan bütün özelliklere ve donanım kalitesine sahip.

 

4- Logitech G513

RGB aydınlatma: Var | Programlanabilir tuşlar: Evet| Mekanik: Evet

Lightsync RGB desteği sayesinde 16,8 milyon renkle aydınlatma seçeneği sunan klavye, oyunlar, ses veya ekranınız tarafından yönetilebiliniyor. Ayrıca üzerindeki USB yönlendirici sayesinde bilgisayardaki USB yönlendirici bağlantı noktasını klavyenin üzerindeki kendi girişine bağlayarak tam güç çıkışı ve veri hızı sağlıyor. Ayrıca Lightsync RGB desteği sayesinde 16,8 milyon renkle aydınlatma seçeneği sunan klavye, oyunlar, ses veya ekranınız tarafından yönetilebiliniyor. Ayrıca G413'te kullanılan modeli basitçe Romer-G Linear olarak adlandırmak mümkünken, yeni Romer-G Tactile tipi anahtarlar FPS tipi oyunları sevenlere hitap ediyor. Dokunsal Tuşlama özellikli bu anahtarlar daha hassas ve akıcı bir oyun deneyimi sunuyor.

 

3- Razer Huntsman Elite

RGB aydınlatma: Var | Programlanabilir tuşlar: Evet | Mekanik: Evet

Razer Opto-Mekanik Anahtar kullanan ilk oyun klavyesi ise Huntsman Elite olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Razer Synapse 3 ile özel medya tuşlarına eşlik eden yeni dijital kadranın parlaklık ve ses ayarlamanın yanı sıra birçok seçenek sunması mümkün kılınıyor.Eğer ses çıkaran klavyeleri seviyorsanız, Razer Huntsman Elite favoriniz olabilir. Razer Huntsman, temel klavye deneyimini geliştirerek, yazı yazma ve oyun oynamanızı daha neşeli hale getiriyor. 

 

2- Steelseries Apex Pro

RGB aydınlatma: Var | Programlanabilir tuşlar: Evet | Mekanik: Evet

SteelSeries Apex Pro zarif estetiği ve akıllı OLED ekranı ile ilgi çekiyor. Apex Pro'nun en başarılı yanları sessiz tuşları, sağlam gövde yapısı, özel tuş aktivasyon seçenekleri ve manyetik switch'leri oluyor. Klavyenin en büyük artısının OmniPoint anahtarlar olduğu kuşkusuz. OmniPoint anahtarların temel özelliği, uygulamak istediğiniz basınca ya da kuvvete göre çalışabiliyor olmaları. Bu, standart mekanik anahtarlara göre hem daha hassas hem de daha düşük tepki süreli bir kullanım avantajı sunuyor. Sizde hızlı ve rahat klavye istiyorsanız Apex Pro'yu tercih edebilirsiniz.

 

1- Steelseries Apex 7 

RGB aydınlatma: Var | Programlanabilir tuşlar: Evet | Mekanik: Evet

OLED ekran burada da önümüze çıkıyor. OLED ekran,  Discord ve Spotify gibi uygulama bildirimlerini görebileceğiniz gibi oyunlardaki önemli istatistiki verileri de takip etmenizi sağlıyor. Klavyenin en büyük artılarından birisi Engine 3 motoruyla donanımlanmış olması. Steelseries Engine 3 her tuşa makro atayabileceğiniz, tuşların aydınlatmasını ileri seviye özelleştirmeniz için pek çok imkan sunan ve bunları farklı profiller altında saklayabileceğiniz bir yazılım. Apex 7, SteelSeries’in ürettiği ve kalite noktasında herhangi bir eksiği olmayan çok güçlü bir klavye konumunda, Apex 7'yi gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. 

Haftaya görüşmek üzere.